Van een taxateur wil je twee dingen: dat de taxatie snel en volgens de richtlijnen wordt uitgevoerd. Bij ons ontvang je daarom binnen 7 dagen na de taxatie een rapport dat door iedere gerenommeerde hypotheekverstrekker in Nederland wordt geaccepteerd.

Beëdigd makelaar-taxateur

Onze makelaars-taxateurs zijn beëdigd en in het bezit van de titel Register Makelaar Taxateur. Ze zijn ingeschreven in het register van de stichting VastgoedCert, bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en geregistreerd bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Als we zeggen dat onze taxaties door iedere gerenommeerde hypotheekverstrekker worden geaccepteerd, kun je daar dus ook echt van op aan.

Niet te hoog en niet te laag

Naast snel en conform de richtlijnen, moet een taxatie natuurlijk ook juist zijn. Niet te hoog en niet te laag. De makelaars-taxateurs van Choiz hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van taxaties en kennen de huizenmarkt in de regio Alphen aan den Rijn, Duin- en Bollenstreek, Leiden en Haarlemmermeer bijzonder goed. Die kennis vertaalt zich naar een taxatie die klopt.

Taxaties inclusief kadastergegevens en bestemmingsplan

De makelaar-taxateur kijkt niet alleen naar het pand en de huizenmarkt. Er wordt ook een juridisch onderzoek uitgevoerd naar de kadastergegevens en eventuele bestemmingsplannen. En bij de gemeente en provincie toetsen we de milieuomstandigheden van de woning. Alle relevante zaken worden zo in de taxatie opgenomen.

Wanneer taxeren?

  • Bij aankoop of verkoop van de woning;
  • Voor het verkrijgen of oversluiten van een hypotheek;
  • Bij een verbouwing;
  • Bij een echtscheiding.

Een taxatie aanvragen?

NWWI Taxatierapport voor € 395,- (incl. BTW)

Dit bedrag is inclusief de NWWI bijdrage en Kadastrale uittreksels. Voor een "Bijzonder beheer" taxatie rekenen wij een extra toeslag van € 100,- (incl. BTW).

Blijf op de hoogte