Over Zoeterwoude

Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk behoren samen tot de Zuid-Hollandse gemeente Zoeterwoude.

Choiz Makelaars in Zoeterwoude

Jouw woning verkopen of aankopen in Zoeterwoude doe je samen met één van de makelaars van Choiz. Precies zoals jij het wilt. Zonder verrassingen. Ook een taxatie wordt snel en volgens de richtlijnen voor je verzorgd. Onze keuze is helderheid. 

Wonen in Zoeterwoude

Zoeterwoude-Dorp ligt ten zuidwesten van Zoeterwoude-Rijndijk en ten zuiden van Leiden. De N206 ligt langs dit dorp en maakt verbinding met de snelweg A4.

Zoeterwoude-Rijndijk ligt ten zuidoosten van Leiden tussen de Oude Rijn, de A4 en de N11. Het dorp is ontstaan als lintdorp langs de Hoge Rijndijk.

De bedrijvigheid en industriële activiteit is voornamelijk ontstaan en gegroeid door de ligging van de plaats. Er bevinden zich twee bedrijventerreinen en een woonboulevard. Sinds 1975 is ook de Heineken bierbrouwerij gevestigd in Zoeterwoude-Rijndijk.

De woonboulevard Rijneke biedt een divers aanbod aan woonwinkels, is zeven dagen per week geopend en heeft een ruime parkeerplaats direct voor de deur. Hier kunnen jullie gerust een dagje shoppen voor het nieuwe huis.

Zoeterwoude-Dorp heeft een oppervlakte van bijna 1,2 km² en is onderverdeeld in drie wijken. De Bloemenweide, Vogelweide en Burgemeesterswijk. Ten zuiden van het dorp aan de Zuidbuurtseweg ligt de buurtschap Zuidbuurt.

De Zuidbuurt bestond tot begin 20e eeuw uit niet meer dan ongeveer 20 boerderijen, een winkeltje/café en een halte voor de postkoets. Later kwamen er een klooster, meisjesschool en bejaardentehuis bij. Een rooms-katholieke kerk stond en staat nog steeds centraal in de buurt. In de jaren 60 en 70 is Zuidbuurt uitgebreid met twee kleine nieuwbouwwijken.

In het kleine centrum van Zoeterwoude-Dorp zijn de nodige winkels en voorzieningen te vinden. Onder andere een supermarkt, bakker, slijterij, groenteboer, huisartsenpraktijk en apotheek.

Lees meer 

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Zoeterwoude

 

Aantal inwoners 6.750

Man ⁄ vrouw 49% / 51%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24.300

Oppervlakte totaal 21.96 km2

Aantal woningen2.780

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 275.000

 

Jouw makelaar in Zoeterwoude

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Zoeterwoude? Brand maar los, we staan voor je klaar!