Over Woubrugge

In de gemeente Kaag en Braassem ligt de plaats Woubrugge. Ten oosten van de stad Leiden en ten noorden van Alphen aan den Rijn.

Choiz Makelaars in Woubrugge

Jouw woning verkopen of aankopen in Woubrugge doe je samen met één van de makelaars van Choiz. Precies zoals jij het wilt. Ook een taxatie wordt snel en volgens de richtlijnen voor je verzorgd. Choiz Makelaars staat voor je klaar in Woubrugge.

Wonen in Woubrugge

Vanaf de N207 en de A4 is het Woubrugge goed bereikbaar via de N446. Aan deze weg bevinden zich eveneens enkele bushaltes om de nabij gelegen plaatsen per bus te bereiken. 

Woubrugge is door haar ligging vooral bekend bij watersporters. Met het Braassemermeer, de Wijde Aa en de Woudwetering is het gebied rondom de plaats enorm waterrijk. Ook de Kager- en Westeinderplassen liggen in de nabije omgeving.  

Vele sloepen, (zeil-)boten en kano's varen in het voorjaar en de zomer door Woubrugge. Inwoners en toeristen zijn vooral in, op en aan het water actief. Dit komt de gezellige sfeer van het dorp ten goede en maakt het levendig.  

Ook de verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving zijn in trek bij natuurliefhebbers. Onder andere de Europese wandelroute E11 en de Braassemermeer fietsroute zijn bekend. 

Doordat Woubrugge vrij centraal ligt ten opzichte van kleine dorpen in de buurt zijn er diverse voorzieningen. Onder andere een huisartsenpraktijk, kinderopvang, tandartspraktijk, basisschool en verschillende sportverenigingen. In het kleine winkelcentrum zijn de nodige winkels en staat op donderdag de wekelijkse markt. 

Lees meer 

Lees minder

Woningen in Woubrugge

Bekijk het hele woningsaanbod in Woubrugge
Foto’s & video’s

Informatie over Woubrugge

 

Aantal inwoners 5.235

Man ⁄ vrouw 50.6% / 49,4%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24.000

Oppervlakte totaal 18.87 km2

Aantal woningen2.091

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 281.000

 

Jouw makelaar in Woubrugge

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Woubrugge? Brand maar los, we staan voor je klaar!