Over Warmond

Warmond, een dorp en voormalige gemeente in de Bollenstreek in Zuid-Holland. Sinds 1 januari 2006 vormen Warmond, Sassenheim en Voorhout samen de gemeente Teylingen.

Choiz Makelaars in Warmond

De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Warmond. Met hun kennis en ervaring kunnen zij jou uitstekend advies geven bij de aan- of verkoop van jouw woning. Ook een taxatie voeren wij snel en volgens de richtlijnen voor je uit. Onze makelaars staan graag voor je klaar in Warmond. 

Wonen in Warmond

De naam Teylingen stamt uit de 9e eeuw en verbindt de dorpen met elkaar. In Warmond stond het steenhuis van heer Dirk van Teylingen en kasteel Oud-Teylingen en op de grens van Sassenheim en Voorhout staat Nieuw-Teylingen, de huidige ruïne.

Warmond ligt ten noorden van Leiden en tussen Oegstgeest, Sassenheim en Kaag. Via de A44 is het dorp gemakkelijk bereikbaar per auto, maar ook het NS-station Sassenheim is vlakbij.

Het vriendelijke en rustige dorp is van vele markten thuis. Het ligt aan de Kagerplassen, het heeft een bos, een kasteel, mooie buitenhuizen, een kerkruïne met riddergraven uit de 80-jarige oorlog, oude boerderijen en oer-Hollandse molens.

De watersport staat centraal in het dorp. Aan de Kagerplassen zijn meerdere jachthavens te vinden en verschillende watersporten kunnen worden beoefend. Op een zomerse dag is het heerlijk om in een (gehuurde) sloep over de plassen te varen en van de omgeving te genieten. De meest zuidelijke plas is Het Joppe, hieraan, op het eiland Koudenhorn, ligt een strand met speel- en ligweiden. Van mei tot en met september is het badseizoen en is het strand toegankelijk voor elke zon- en waterliefhebber.

Eveneens aan de Kagerplassen ligt de 9-holes golfbaan Kagerzoom, een typische polderbaan voor de beginnende en gevorderde golfer. Naast een golfclub beschikt Warmond ook over het sportpark Overbos, waar de voetbalvereniging sv Warmunda, de tennisclub Overbos en de handbalvereniging Warmunda huisvesten.

Meer sporten, als indoor tennis, squash en badminton, zijn te beoefenen bij Dekker Sport & Party in de Veerpolder. Dekker Party is een feestlocatie waar regelmatig evenementen plaatsvinden of waar een bruiloft, feest of vergadering kan worden georganiseerd.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Warmond

 

Aantal inwoners 4.850

Man ⁄ vrouw 50,4% / 49,6%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 27.000

Oppervlakte totaal 10.03 km2

Aantal woningen2.158

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 381.000

 

Jouw makelaar in Warmond

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Warmond? Brand maar los, we staan voor je klaar!