Over Voorhout

Op 1 januari 2006 is de plaats Voorhout met Sassenheim en Warmond samengevoegd tot de nieuwe gemeente Teylingen.

Choiz Makelaars in Voorhout

De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Voorhout. Voor de aankoop, verkoop en taxatie van jouw woning kun je bij ons terecht. Samen met één van de makelaars doorloop je het gehele proces. Precies zoals je wilt. 

Wonen in Voorhout

Voorhout telt ruim 15.000 inwoners en ligt tussen Lisse, Sassenheim en Noordwijk in. De wegen N444, N443 en N208 zorgen voor een goede verbinding met de A44 richting Den Haag of Amsterdam. De provinciale weg N206 ligt aan de rand van het dorp en verbindt De Zilk met Katwijk. Met de trein is het vanuit Voorhout 6 minuten reizen naar Leiden.

In het centrum van Voorhout zijn verschillende speciaalzaken, supermarkten, cafés en restaurants te vinden. Ook de gangbare winkels als de Hema, Blokker en Kruidvat bevinden zich in de Herenstraat.

Voor de boekenwurmen is de bibliotheek een aangename plek en voor iedereen die er graag op uit gaat en van de natuur geniet, is er een prachtige fietsroute langs bloeiende bollenvelden en ouderwetse molens.

Een bekende sportvereniging in Voorhout is vv Foreholte, de bruisende voetbalvereniging van het dorp. Het is een grote amateurvereniging met jeugd- en senioren competitieteams spelende op zaterdag en zondag. Het eerste (zondag)team speelt in de 2e klasse van de KNVB. Naast vv Foreholte zijn o.a. de tennisverenigingen TPO Voorhout en SV Voorhout, de handbalvereniging h.v. Foreholte en de hockeyclub MHC Voorhout gezellige clubs waar de sportieve inwoners samenkomen.

In de Duin- en Bollenstreek staat Voorhout ook bekend om de huisartsenpost aan de Rijnsburgerweg. Hier kan men buiten kantooruren (avond, nacht, weekenden) en op feestdagen terecht voor spoedeisende huisartsenzorg.

Lees meer

Lees minder

Woningen in Voorhout

Bekijk het hele woningsaanbod in Voorhout
Foto’s & video’s

Informatie over Voorhout

 

Aantal inwoners 15.220

Man ⁄ vrouw 50,2% / 49,8%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 25.000

Oppervlakte totaal 12.27 km2

Aantal woningen5.843

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 284.000

 

Jouw makelaar in Voorhout

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Voorhout? Brand maar los, we staan voor je klaar!