Over Vogelenzang

Vogelenzang is een dorp in de Noord-Hollandse gemeente Bloemendaal. Het is gelegen ten noorden van De Zilk, ten zuiden van Aerdenhout en ten westen van Heemstede en Bennebroek. Via de N206 is het dorp per auto te bereiken. Aan deze weg bevinden zich ook enkele bushaltes. 

Choiz Makelaars in Vogelenzang

Choiz kent de woningmarkt in Vogelenzang en omstreken. De aan- of verkoop van jouw woning doe je samen met één van de makelaars van Choiz. Precies zoals jij het wilt. Ook een taxatie kan Choiz verzorgen. Elke taxatie wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Wonen in Vogelenzang

Het dorp heeft een kleine dorpskern en telt ongeveer 2200 inwoners. Voor de nodige boodschappen is er een kleine supermarkt. De meeste inwoners gaan naar de omliggende grotere plaatsen om te winkelen. 

Vogelenzang staat voornamelijk bekend om haar natuur. De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen gedeeltelijk in Vogelenzang. Dit waterwingebied is 3400 hectare groot en levert vooral veel water aan de gemeente Amsterdam. Het bezoekerscentrum De Oranjekom bevindt zich bij de ingang aan de Eerste Leyweg. 

In het waterleidinggebied en in de weilanden zijn vaak wilde damherten, vossen en reeën te zien. Dit komt door het jachtverbod dat geldt binnen de Amsterdamse Waterleidingduinen. 

Aan de rand van het natuurgebied zijn onder andere Pannenkoekenhuis 't Panneland en buitenplaats De Plantage te vinden. Na een lange wandeling door de mooie natuur kun je hier met het hele gezin een pannenkoek eten of een lekkere kop koffie drinken. 

De buitenplaats Leyduin in het noordoosten van Vogelenzang bestond uit drie buitenplaatsen, Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin. Deze waren in het bezit van rijke Amsterdamse families die in de zomer de stad wilde ontvluchten.  

Voor de sportieve inwoners zijn er twee gemoedelijke dorpse sportverenigingen. De voetbalvereniging SV Vogelenzang en de Tennisvereniging Vogelenzang.

Lees meer 

Lees minder

Informatie over Vogelenzang

 

Aantal inwoners 2.220

Man ⁄ vrouw 48% / 52%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 28.000

Oppervlakte totaal 7.92 km2

Aantal woningen988

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 307.000

 

Jouw makelaar in Vogelenzang

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar in Vogelenzang? Brand maar los, we staan voor je klaar!