Over Valkenburg

Wie de plaatsnaam Valkenburg hoort, zal in eerste instantie denken aan het Zuid-Limburgse Valkenburg aan de Geul. Maar ook het Zuid-Hollandse Valkenburg is noemenswaardig.

Choiz Makelaars in Valkenburg

In Valkenburg en omstreken begeleiden de makelaars van Choiz jou bij de aan-, of verkoop van jouw woning. Precies zoals jij het wilt. Ook een taxatie kunnen we voor je vezorgen; deze wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Wonen in Valkenburg

Valkenburg was tot 2006 een zelfstandige gemeente, sindsdien behoort het tot de gemeente Katwijk. Het ligt ten westen van Leiden en ten noorden van de gemeente Wassenaar. De N206 en de A44 zorgen voor een goede bereikbaarheid van Valkenburg. Aan de noordelijke rand van het dorp loopt de Rijn, welke de grens vormt tussen Valkenburg en Rijnsburg.

Bij de recreatieplas Het Valkenburgse Meer is het in de zomer heerlijk vertoeven. Een perfect alternatief voor een dagje strand. Rond het meer ligt de smalspoorlijn van de Stoomtrein Katwijk Leiden. Een ouderwetse stoomtram rijdt hier van Hemelvaartsdag tot eind september een rit van 4,5 km. Daarnaast is er een smalspoormuseum waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Leuk voor jong en oud.

In 1939 is begonnen met de aanleg van het militaire vliegveld Valkenburg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het vliegveld door de Duitsers ingenomen en gebruikt als hulpbasis. Pas na de oorlog is het vliegveld hersteld en overgedragen aan de Koninklijke Marine. Sinds juli 2006 is het vliegveld gesloten en is één van de hangars de bekende Theaterhangaar geworden. De musical Soldaat van Oranje is hier al ruim 1800 keer opgevoerd en daarmee de langst spelende voorstelling ooit.

Lees meer

Lees minder

Informatie over Valkenburg

 

Aantal inwoners 5.250

Man ⁄ vrouw 50% / 50%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 21.000

Oppervlakte totaal 5.01 km2

Aantal woningen1.784

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 269.00

 

Jouw makelaar in Valkenburg

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Valkenburg? Brand maar los, we staan voor je klaar!