Over Ter Aar/Langeraar

Midden in het Groene Hart in de gemeente Nieuwkoop liggen de dorpen Ter Aar en Langeraar.

Choiz Makelaars in Ter Aar/Langeraar

De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Ter Aar en Langeraar. Voor de aan-, of verkoop van jouw woning kun je uitstekend bij ons terecht. Samen met jou lopen we het gehele proces door. Precies zoals jij het wilt. Ook een taxatie verzorgt Choiz voor je. Deze wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Wonen in Ter Aar/Langeraar

Tot 1993 werd het huidige dorp Ter Aar, Aardam genoemd, vernoemd naar de ligging rond de toenmalige dam in de rivier de Aar. Tegenwoordig centreert het dorp zich rond de brug over het Aarkanaal. 

Van origine is Ter Aar een agrarisch dorp, dit is te zien aan de vele boerderijen aan de Ringdijk. Echter in de loop van de tijd zijn er veel nieuwbouwwijken gebouwd en breidt het dorp zich vandaag de dag nog steeds uit.  

In Ter Aar is het rustig en gemoedelijk wonen, het is kleinschalig maar voorzien van alle belangrijke alledaagse zaken. In het centrum zijn verschillende speciaalzaken, supermarkten en gezellige restaurants en cafés te vinden. Daarnaast zijn er drie basisscholen, een bibliotheek en meerdere sportverenigingen. 

De basketbalvereniging maakt zelfs nog gebruik van de oude naam van het dorp, Aardamse Basketball club, ABC. Naast basketballen kan men er o.a. voetballen bij TAVV, tennissen bij TVTA, turnen bij Advendo, volleyballen bij Scarabee en badmintonnen bij Shuttle'74. Zelfs een potje bowls bij De Bowlsjewieken behoort tot de mogelijkheden in sporthal De Vlinder. 

Het Zuid-Hollandse plaatsje Lanegraar telt ongeveer 3300 inwoners. Vanaf de N207 is Langeraar per auto te bereiken via de Vriezenweg en Langeraarseweg. Met de bus zijn de steden Leiden en Alphen aan den Rijn bereikbaar.  

Langeraar ligt prachtig aan de drie Langeraarse plassen, welke zijn ontstaan vanuit de turfwinning in de 16e eeuw. De flora en fauna is er veelzijdig. Er bevinden zich onder andere veel watervogels, verschillende vleermuizensoorten, kikkers, padden en bijzondere plantensoorten.  

Ondanks dat de plassen niet verbonden zijn met andere wateren vindt er ook veel recreatie plaats. Veel zeilers, surfers en vissers komen graag naar de Langeraarse plassen. In het dorp worden bootjes verhuurd en is de Surfclub gevestigd. In strenge winters kan er ook geschaatst worden en wordt er een plassentocht georganiseerd. Zwemmen is geen goed idee, de laatste jaren is er voortdurend een negatief zwemadvies afgegeven vanwege algen.  

Naast alle waterrecreatie is Langeraar ook op andere vlakken een actief en sportief dorp. Fanatiek wandelaars zullen het dorp kennen van de Europese wandelroute E11. Het dorp is gelegen aan het zo geheten Marskramerpad.  

De Langeraarse Tentfeesten en de kermis zijn een begrip. De laatste week van augustus worden deze georganiseerd. Het hele dorp kijkt hier naar uit. In september vindt nog een gezellige braderie plaats.  

Ook in Langeraar wordt carnaval gevierd. Er is één carnavalsvereniging, De Plasduikers. De feesten worden georganiseerd in Ter Aar, maar ze horen echt bij Langeraar.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s
Kruidvat, Hema en Dirk Ter Aar
Politiebureau Ter Aar
Dirk, Ter Aar
Dorpskern Ter Aar
Medisch Centrum Vosholplein, Ter Aar
Voetbal, scouting, Ter Aar
Voetbalvelden, Ter Aar
Ter Aar, Argonnepark
Ter Aar, Argonnepark
Kruidvat, Hema en Dirk Ter Aar
Politiebureau Ter Aar
Dirk, Ter Aar
Dorpskern Ter Aar
Medisch Centrum Vosholplein, Ter Aar
Voetbal, scouting, Ter Aar
Voetbalvelden, Ter Aar
Ter Aar, Argonnepark
Ter Aar, Argonnepark

Informatie over Ter Aar/Langeraar

 

Aantal inwoners 5715

Man ⁄ vrouw 49% / 51%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 21.500

Oppervlakte totaal 24.52 km2

Aantal woningen2.327

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 236.500

 

Jouw makelaar in Ter Aar/Langeraar

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Ter Aar of Langeraar? Brand maar los, we staan voor je klaar!