Over Sassenheim

Sassenheim, ook wel “Sassem” genoemd” is op 1 januari 2006 samengevoegd met Voorhout en Warmond tot Gemeente Teylingen.

Choiz Makelaars in Sassenheim

De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt in Sassenheim. De aan- of verkoop van jouw woning doe je samen met één van onze ervaren makelaars. Ook een taxatie kunnen we voor je verzorgen; deze wordt snel en volgens de richtlijnen verzorgd. 

Wonen in Sassenheim

Sassenheim is goed bereikbaar aan de A44 die Den Haag verbindt met de A4 naar Amsterdam. Het NS-station ligt tegen het dorp met verbinding naar Amsterdam, Schiphol en Leiden, ook wel de Schiphollijn genoemd.

Het gezellige centrum van Sassenheim bestaat voor een deel uit sfeervolle winkelstraten maar voor een deel ook uit nieuwbouw. In het centrum bevinden zich naast winkels ook gezellige restaurants en een bowlingcenter. Buiten het centrum bevindt zich een groot sportcomplex “de Wasbeek”. Op dit sportcomplex zijn verschillende sportvelden, waaronder voetbalclubs R.K.V.V. Teylingen en Ter Leede, volleybalclub Sassenheim VCS en twee zwembaden.  

Sassenheim is al in de Romeinse tijd ontstaan, de bekendste bezienswaardigheid is de ruïne van “Teijlingen”. De naam van de Gemeente is dan ook afkomstig van deze ruïne. In de ruïne, nu ook wel kasteel genoemd, worden regelmatig events georganiseerd.

Een andere, jaarlijks terugkerende, bezienswaardigheid is de Bloemencorso. De Bloemencorso zorgt jaarlijks voor duizenden toeristen. Naast strand, duinen en bollenvelden bevinden ook de Kagerplassen dichtbij.

Lees meer

Lees minder

Woningen in Sassenheim

Bekijk het hele woningsaanbod in Sassenheim
Foto’s & video’s

Informatie over Sassenheim

 

Aantal inwoners 15.545

Man ⁄ vrouw 49,5% / 50,5%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24.000

Oppervlakte totaal 6.25 km2

Aantal woningen6.686

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 258.000

 

Jouw makelaar in Sassenheim

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Sassenheim? Brand maar los, we staan voor je klaar!