Over Roelofarendsveen

"De Veen", zo wordt Roelofarendsveen door de inwoners van het dorp, Veenders, ook wel genoemd. Roelofarendsveen ligt in de gemeente Kaag en Braassem ten noordwesten van Alphen aan den Rijn en ten noordoosten van Leiden. 

Choiz Makelaars in Roelofarendsveen

Choiz is bekend met de woningmarkt in Roelofarendsveen en omstreken. Kies voor de expertise en ervaring van onze makelaars. De aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning doe je samen met één van de Choiz makelaars. Precies zoals jij het wilt. Zonder verrassingen. 

Wonen in Roelofarendsveen

Het Braassemermeer, gelegen ten oosten van het dorp, is vooral in het voorjaar en de zomer een fijn recreatiegebied. Inwoners en toeristen komen hier graag naar toe om te varen, te zeilen of bijvoorbeeld te wake boarden. De watersportverenigingen en de jachthaven bieden o.a. (zeil-)boten, sloepen en waterski's te huur aan. Een dagje op of in het water hoort dus zeker bij het leven in De Veen.

Roelofarendsveen staat voor buitenstaanders vooral bekend om haar tulpen en de bloemencorso, ze levert zo'n 25% van de Nederlandse tulpenproductie en wordt ook wel 'de tulp van de Randstad' genoemd. De bloemencorso is een jaarlijks terugkerend evenement in september tijdens de Veense kermis.

Wat betreft restaurants, winkels, sportverenigingen en andere recreatieve activiteiten heeft het dorp een divers aanbod. Het pop- en cultuurpodium SplotsZ is bijvoorbeeld een trefpunt voor jong en oud waar het hele jaar door een gevarieerd programma wordt aangeboden. Denk aan dj's, cabaretiers en lokale en landelijk bekende bands.

Het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem staat in Roelofarendsveen.

Lees meer 

Lees minder

Woningen in Roelofarendsveen

Bekijk het hele woningsaanbod in Roelofarendsveen
Foto’s & video’s

Informatie over Roelofarendsveen

 

Aantal inwoners 11.570

Man ⁄ vrouw 50% / 50%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 23.000

Oppervlakte totaal 6.56 km2

Aantal woningen4.839

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 250.000

 

Jouw makelaar in Roelofarendsveen

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Roelofarendsveen? Brand maar los, we staan voor je klaar!