Over Oud Ade

Oud Ade is een klein dorp in de gemeente Kaag en Braassem in Zuid-Holland. Het dorp telt slechts 800 inwoners. Via de A4 ten zuiden van het dorp zijn Leiden, Den Haag en Schiphol goed te bereiken.  

Choiz Makelaars in Oud Ade

Voor de verkoop, aankoop of taxatie van jouw woning kun je uitstekend terecht bij Choiz Makelaars. Onze makelaars zijn bekend met de woningmarkt in Oud Ade en omgeving. Samen met één van hen doorloop je het gehele proces van aankoop of verkoop. Ook voor een taxatie kun je bij ons terecht. Deze wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Wonen in Oud Ade

Ten noorden van het dorp bevinden zich de Kagerplassen. Toeristen en watersportliefhebbers komen hier in de zomer graag naar toe. Voor hen is er een jachthaven en zijn er enkele campings in het dorp. 

Ook dagjesmensen die van wandelen of fietsen houden kunnen zich in de buurt van Oud Ade prima vermaken. Door de weilanden, over leuke paadjes en langs oude poldermolens is het met mooi weer heerlijk genieten.  

Aan het begin van de 19e eeuw is Oud Ade ontstaan rond de Sint-Bavokerk aan de Leidseweg. Deze rooms-katholieke kerk in neoromaanse stijl is grotendeels in oorspronkelijke staat bewaard gebleven en wordt tot op heden nog gebruikt. 

De partyboerderij De Meerhoeve aan de Zevenhuizervaart is een prachtig gerenoveerde boerderij voor feesten en bruiloften. De accommodatie telt meerdere zalen en terrassen waar een goed feest of mooie bruiloft gevierd kan worden. 

Lees meer 

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Oud Ade

 

Aantal inwoners 3.530

Man ⁄ vrouw 50,9% / 49,1%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 23.000

Oppervlakte totaal 20.46 km2

Aantal woningen1.490

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 304.000

 

Jouw makelaar in Oud Ade

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Oud Ade? Brand maar los, we staan voor je klaar!