Over Oegstgeest

De Zuid-Hollandse gemeente Oegstgeest staat regelmatig in de top 50 beste gemeenten van Nederland. In 2014 werd Oegstgeest zelfs uitgeroepen tot 'beste' gemeente in het onderzoek van De Telegraaf.

Choiz Makelaars in Oegstgeest

Choiz is bekend met de woningmarkt in Oegstgeest en omstreken. Voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning kun je bij de makelaars van Choiz terecht. Een van hen doorloopt samen met jou het gehele proces. Precies zoals jij het wilt. En vooraf weet je precies wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. Choiz staat voor je klaar in Oegstgeest.

Wonen in Oegstgeest

Oegstgeest ligt ten zuiden van de gemeente Teylingen en ten noordwesten van Leiden. De A44 ligt aan de westelijke rand van het dorp, waardoor het goed bereikbaar is per auto. Met de bus is Leiden snel en makkelijk te bereiken.

Qua onderwijs (basis en voortgezet) biedt Oegstgeest een divers aanbod aan scholen. Ruim 10 verschillende basisscholen en alle niveaus voortgezet onderwijs. Voor MBO, HBO en universitaire vervolgopleidingen kunnen studenten terecht in de stad Leiden.

Ook op het gebied van sport en recreatie zijn er voldoende mogelijkheden in het dorp. Met maar liefst drie voetbalverenigingen, een korfbal-, hockey-, volleybal-, basketbal-, waterpolo-, tafeltennis-, badminton- en tennisvereniging zal het de inwoners aan niets ontbreken. Daarnaast zijn er drie scoutingverenigingen, een zwembad en een natuurijsbaan.

Ten zuiden van het dorp, richting Leiden, staat het indrukwekkende gebouw van een menselijk lichaam. In dit gebouw is het interactieve museum Corpus gevestigd. In Corpus staat het menselijk lichaam centraal. Als bezoeker maak je een reis door de mens waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De moeite waard voor jong en oud.

Oegstgeest is een oud dorp en ligt in een van de vroegst bewoonde delen van het kustgebied. Mede hierdoor beschikt het over een mooie lijst aan rijksmonumenten, waaronder de kastelen Oud-Poelgeest en Endegeest.

Lees meer

Lees minder

Woningen in Oegstgeest

Bekijk het hele woningsaanbod in Oegstgeest
Foto’s & video’s

Informatie over Oegstgeest

 

Aantal inwoners 22.997

Man ⁄ vrouw 48% / 51%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 29.000

Oppervlakte totaal 7.30 km2

Aantal woningen10.269

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 320.000

 

Jouw makelaar in Oegstgeest

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Oegstgeest? Brand maar los, we staan voor je klaar!