Over Noordwijkerhout

Midden in de Zuid-Hollandse Duin- en Bollenstreek ligt de gemeente Noordwijkerhout. De gemeente bestaat uit de dorpen Noordwijkerhout, De Zilk en Ruigenhoek en is gelegen ten noorden van Noordwijk en ten westen van Lisse, achter de duinen en de Noordzeekust. 

Choiz Makelaars in Noordwijkerhout

Choiz, jouw makelaar in Noordwijkerhout en omgeving. Onze makelaars kennen de woningmarkt in Noordwijkerhout. Met hun expertise en kennis begeleiden ze jouw bij de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning. Precies zoals jij dat wilt. Zonder verrassingen achteraf.

Wonen in Noordwijkerhout

De Noordzee ligt ongeveer 5 kilometer van het dorp af. In de zomer gaan veel inwoners heerlijk op de fiets naar het strand Langevelderslag. Naast het strand is ook het Oosterduinsemeer, ook wel Comomeer, een recreatiegebied voor jong en oud.  

In en om Noordwijkerhout zijn veel leuke fiets- en wandelroutes voor het hele gezin, de routes gaan o.a. langs de vrolijke bollenvelden en door de duinen. Men spreekt ook wel van het 'Hart van de Bollenstreek', omdat de gemeente in de streek het grootste oppervlak aan kleurrijke bloemenvelden bezit.  

Het dorp staat sinds februari 2016 niet alleen meer bekend om haar bollenvelden en het bloemencorso, maar ook de plaatselijke voetbalvereniging, VVSB, is beroemd geworden. Het bereiken van de halve finale in de KNVB Beker 2015/'16 als amateurclub was een historische prestatie en is wereldwijd in het nieuws gekomen. Een prestatie waar het dorp enorm trots op is. 

Dat carnaval niet alleen in Brabant en Limburg populair is, bewijzen de vier carnavalsverenigingen van Noordwijkerhout en De Zilk. In de dorpen wordt carnaval groots gevierd en is het voor de liefhebbers zeven dagen feest.

Lees meer 

Lees minder

Informatie over Noordwijkerhout

 

Aantal inwoners 16.063

Man ⁄ vrouw 50% / 50%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 22.000

Oppervlakte totaal 22.59 km2

Aantal woningen6.867

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 266.000

 

Jouw makelaar in Noordwijkerhout

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Noordwijkerhout? Brand maar los, we staan voor je klaar!