Over Noordwijk

Eén van de bekendste badplaatsen van Nederland is het Zuid-Hollandse Noordwijk. De gemeente Noordwijk bestaat uit twee kernen, Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen.

Choiz Makelaars in Noordwijk

De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt in Noordwijk en omstreken. Samen met één van hen doorloop je het gehele proces van aankoop, verkoop of taxatie. Precies zoals jij dat wilt. Choiz zorgt dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. Onze keuze is helderheid.

Wonen in Noordwijk

Noordwijk aan Zee was vroeger een echt vissersdorp, tot begin 19e eeuw was de visserij de belangrijkste bron van inkomsten. Tegenwoordig staat het dorp bekend om haar lange kuststrook (ca. 13 km) en twee boulevards. Noordwijk-Binnen heeft een charmante oude dorpskern en straalt nog de rust uit van vroeger.

Noordwijk is centraal gelegen in de Randstad en goed bereikbaar via de N206 en uitvalswegen naar de A44. Daarnaast zijn er meerdere busverbindingen en maakt men veel gebruik van de NS-stations Voorhout en Leiden en taxi's.

Per jaar vinden er ruim 1 miljoen hotelovernachtingen plaats in Noordwijk, hiermee kan wel gezegd worden dat het toerisme een zeer belangrijke rol speelt in dit dorp. De keuze in hotels, restaurants en activiteiten is enorm en het winkelcentrum aan zee heeft een divers aanbod aan boetiekjes en speciaalzaken en is zelfs op zondag geopend. Gedurende het hele jaar worden er diverse evenementen georganiseerd, op sportief, cultureel, culinair en muzikaal gebied valt er zeker in de zomer elke week wel iets te beleven.

Ook de ESTEC is gevestigd in de gemeente Noordwijk, buiten de bebouwde kom, richting Katwijk ligt het Europees centrum voor ruimteonderzoek en technologie, de grootste vestiging van de Europese ESA. Space Expo is het bezoekerscentrum, waar men alles kan leren over de ruimtevaart, leuk voor jong en oud.

Naast het strand en de duinen biedt Noordwijk ook kleurrijke bollenvelden. Aan de rand van het dorp en in de omgeving zijn in het voorjaar prachtige velden te zien. In de lente van ieder jaar vindt het Bloemencorso van de Bollenstreek plaats, deze verplaatst zich van Noordwijk richting Haarlem. De avond voorafgaand aan het bloemencorso rijden de verlichte praalwagens door Noordwijk.

Lees meer 

Lees minder

Informatie over Noordwijk

 

Aantal inwoners 25604

Man ⁄ vrouw 50,1% / 49,9%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24.000

Oppervlakte totaal 35.50 km2

Aantal woningen12.154

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 328.000

 

Jouw makelaar in Noordwijk

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Noordwijk? Brand maar los, we staan voor je klaar!