Over Nieuwkoop

Nieuwkoop is een plaats en gemeente in Zuid-Holland waar natuur een water een groot aandeel heeft. De plaats Nieuwkoop ligt aan de Nieuwkoopse Plassen en ten noordoosten van Alphen aan den Rijn.

Choiz Makelaars in Nieuwkoop

Choiz kent de woningmarkt in Nieuwkoop en omgeving. Bij ons kun je terecht voor de aan-, verkoop of taxatie van jouw woning. Onze makelaars staan voor je klaar in Nieuwkoop. Samen met één van hen doorloop je het gehele proces. Precies zoals jij dat wilt. Zonder verrassingen.

Wonen in Nieuwkoop

Aan de Nieuwkoopse Plassen bevindt zich het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Van hieruit kan jong en oud de waterrijke natuuromgeving ontdekken. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd. Wandelend, op de fiets of per boot of kano kun je ook zelf de omgeving verkennen. De Nieuwkoopse Plassen is een typisch uitgestrekt laagveengebied met bijzondere planten en dieren. In Nederland zijn nog maar weinig van deze gebieden te vinden.

Op recreatief en sportief gebied heeft Nieuwkoop meer te bieden. In zwembad De Wel kan de hele familie terecht voor een duik in één van de baden of een bezoekje aan de sauna. In het sportcentrum en bij verschillende sportverenigingen zijn onder andere de sporten tennis, fitness, squash, voetbal en hockey te beoefenen.

Het theater Kaleidoskoop is de culturele ontmoetingsplek van het dorp. Naast de voorstellingen en films die er getoond worden, organiseert men er ook veel evenementen. Een gezellige en sfeervolle plek waar de inwoners van Nieuwkoop samen kunnen komen.

In het centrum staat een merkwaardige toren van 35 meter hoog. Deze toren is een restant van een soort buitenplaats die in opdracht van ambachtsheer Johan de Bruyn van Buytenwech is gebouwd. De toren werd gezien als een speeltoren waarmee hij zijn aanzien of adellijke status wilde laten zien.

Lees meer Lees minder

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Nieuwkoop

 

Aantal inwoners 11.170

Man ⁄ vrouw 50% / 50%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 23.000

Oppervlakte totaal 29.69 km2

Aantal woningen4.499

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 273.000

 

Jouw makelaar in Nieuwkoop

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Nieuwkoop? Brand maar los, we staan voor je klaar!