Over Nieuw-Vennep

Eén van de twee grootste dorpen van de Haarlemmermeer is Nieuw-Vennep, gelegen ten zuidwesten van Schiphol en Hoofddorp.

Choiz Makelaars in Nieuw-Vennep

Choiz, jouw makelaar in Nieuw-Vennep. De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt in Nieuw-Vennep en omgeving. Met hun expertise en ervaring begeleiden ze jou bij het gehele proces van aankoop, verkoop of taxatie. Precies zoals jij dat wilt. Zonder verrassingen.

Wonen in Nieuw-Vennep

Het dorp is gesticht na de drooglegging van de Haarlemmermeer en had in 1958 nog geen 3000 inwoners. Na de Tweede Wereldoorlog is de groei van Nieuw-Vennep enorm hard gegaan en heeft het vandaag de dag ruim 31.000 inwoners. De ligging in de Randstad en de bedrijvigheid hebben bijgedragen aan deze groei.

Nieuw-Vennep heeft naast haar oudere wijken Linquenda, Pionier en Spoorzicht een enorm grote nieuwbouwwijk, Getsewoud. Deze wijk biedt een breed scala aan woningtypes, verschillende parken met waterpartijen en een klein winkelcentrum. De Symfonie is het winkelcentrum in het 'oude' deel van Nieuw-Vennep en is in 2003 geheel vernieuwd en uitgebreid. Het grootste gedeelte is overdekt en parkeerruimte is er voldoende en gratis.

De centrale ligging van Nieuw-Vennep in de Randstad is erg positief voor woon-werkverkeer van en naar de grote steden. Via de N207 zijn de snelwegen, A4 en A44, gemakkelijk te bereiken. Het NS-station en de vele buslijnen bieden daarnaast de mogelijkheid om snel per bus of trein in Leiden, Amsterdam, Hoofddorp of Schiphol te komen.

Voor de sportliefhebber heeft Nieuw-Vennep een ruim aanbod aan verenigingen, sportscholen en sportvelden. Voetbal, tennis en hockey zijn de grootste sporten en er is zelfs keuze uit twee voetbal- en tennisverenigingen.

De grootste middelbare school van de Haarlemmermeer is het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep. De school bestaat uit drie aan elkaar geschakelde gebouwen met allen een eigen aula, hierdoor lijkt het wat kleinschaliger. Prettig aan de school is dat alle niveaus worden aangeboden, van vmbo tot gymnasium.

Lees meer

Lees minder

Woningen in Nieuw-Vennep

Bekijk het hele woningsaanbod in Nieuw-Vennep
Foto’s & video’s

Informatie over Nieuw-Vennep

 

Aantal inwoners 31.290

Man ⁄ vrouw 49,6% / 50,4%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24.000

Oppervlakte totaal 33.59 km2

Aantal woningen12.108

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 256.000

 

Jouw makelaar in Nieuw-Vennep

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Nieuw-Vennep? Brand maar los, we staan voor je klaar!