Over Lisserbroek

Lisserbroek is een klein dorp gelegen aan de rand van de Haarlemmermeer, nog net behorende tot de provincie Noord-Holland.

Choiz Makelaars in Lisserbroek

Jouw makelaar in Lisserbroek. De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Lisserbroek en omgeving. Met hun expertise en ervaring begeleiden ze jou bij de aan-, verkoop of taxatie van een woning. Jij bepaalt. Vooraf weet je precies wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. Onze keuze is helderheid.

Wonen in Lisserbroek

De naam van het dorp is afgeleid van het broeck van Lisse, wat staat voor 'het moeras van Lisse'. Historisch gezien klopt dit, Lisserbroek heeft nooit permanent onder water gestaan, waardoor er een moerassige landtong ontstond. Na het droogmalen van de Haarlemmermeer is het dorpje gesticht door turfstekers. De oude kleine huisjes langs de Ringvaart wijzen terug naar deze tijd.

De nieuwbouwwijk die jaren geleden aan de oude dorpskern is gebouwd, heeft het aantal inwoners enorm laten stijgen, van 2.000 naar ruim 3.500. De inwoners willen het dorp graag compact houden, het dorpse karakter is de kracht van Lisserbroek.

Om te winkelen en boodschappen te doen, gaat men naar de naastgelegen dorpen Lisse en Nieuw-Vennep. Middelbare scholieren zullen ook kiezen voor een school in één van deze plaatsen, waar ze op de fiets heen kunnen. Lisserbroek ligt tussen deze dorpen in en gunstig ten op zichtte van de N207, de A4 en A44.

Voetbal- en tennisliefhebbers kunnen bij de verenigingen Kagia en TV Lisserbroek hun sport beoefenen. Bij deze verenigingen heerst een gezellige en dorpse sfeer.

Een absolute aanrader en druk bezochte locatie in Lisserbroek is Landgoed De Olmenhorst. Het landgoed is gelegen aan de rand van het dorp aan de Lisserweg en bestaat uit 18 hectare aan biologische appel- en perenboomgaarden, monumentale panden en ateliers. In de Landgoedwinkel zijn allerlei heerlijke streekproducten te verkrijgen en voor een bruiloft of feest zijn het paviljoen of de boerderij unieke locaties. Het hele jaar door worden er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zeker een bezoekje waard.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Lisserbroek

 

Aantal inwoners 3500

Man ⁄ vrouw 51% / 49%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 22.000

Oppervlakte totaal 5.67 km2

Aantal woningen1.354

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 270.000

 

Jouw makelaar in Lisserbroek

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Lisserbroek? Brand maar los, we staan voor je klaar!