Over Lisse

In het hart van de Duin- en Bollenstreek ligt Lisse, de zetel van de Keukenhof.

Choiz Makelaars in Lisse

De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt in Lisse. Met hun expertise en ervaring lopen ze samen met jou het gehele aan- of verkoopproces door. Precies zoals jij dat wilt. Ook een taxatie kunnen we voor je verzorgen. Deze wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd. 

Wonen in Lisse

Een bloeiend dorp met een levendig centrum, op een paar kilometer van het strand en midden in de Randstad, daar waar de A4 en A44 samenkomen. Ongeveer halverwege Amsterdam en Rotterdam met goede busverbindingen naar Haarlem, Leiden en Schiphol.

Het dorp is zo’n 800 jaar geleden gebouwd op een strandwal en ligt aan de eeuwenoude weg tussen Haarlem en Leiden. Langs deze Heereweg vind je, naast oude bollenschuren, nog talloze authentieke herenhuizen. Veel van de strandwallen zijn later afgegraven voor de bollenteelt waar de streek wereldberoemd om is geworden. De bloemencorso, waarvan de route van Noordwijk via Lisse naar Haarlem loopt, trekt jaarlijks duizenden toeristen.

Lisse beschikt over alle faciliteiten die je van een middelgroot dorp in de Randstad mag verwachten: diverse scholen, speeltuinen, sportverenigingen, parken, winkelcentra en kindvriendelijke wijken. Het is een populaire woongemeente: de buurt Van Rijckevorsel werd in 2012 in het onderzoek van Elsevier naar de beste gemeenten zelfs verkozen tot de beste bij meer landelijke kernen.

Bloemdorp Lisse grenst aan de Haarlemmermeer. Naast strand, duinen en bollenvelden bevinden ook de Kagerplassen zich vlakbij. Het is de ideale gemeente voor forenzen die in de Randstad werkzaam zijn, en voor iedereen die landelijk en dorps wil wonen met de gemakken van de stad binnen handbereik.

Lees meer

Lees minder
Bekijk het hele woningsaanbod in Lisse
Foto’s & video’s

Informatie over Lisse

 

Aantal inwoners 22.595

Man ⁄ vrouw 48,1% ⁄ 51,9%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 16.789

Oppervlakte totaal 7,18 km2

Aantal woningen8.955

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 361.000

 

Jouw makelaar in Lisse

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Lisse? Brand maar los, we staan voor je klaar!