Over Leimuiden

In de Zuid-Hollandse gemeente Kaag en Braassem, midden in het Groene Hart, ligt het dorp Leimuiden.

Choiz Makelaars in Leimuiden

De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Leimuiden. Met hun ervaring en kennis kunnen ze jou uitstekend begeleiden bij de aan-, verkoop of taxatie van jouw woning. Precies zoals jij dat wilt. Zonder verrassingen. Choiz Makelaars verkoopt huizen, helder!

Wonen in Leimuiden

De provinciale weg N207 verbindt het dorp met de snelwegen, A4 en A44, en de stad Alphen aan den Rijn. Ten noorden van Leimuiden, aan de andere kant van de Ringvaart, ligt het dorp Leimuiderbrug in de Haarlemmermeer.

Omdat het dorp tussen de Westeinderplassen, het Braassemermeer en de Kagerplassen ligt, is waterrecreatie een belangrijke factor voor toeristen en de bewoners.

De Drechthoek is het ca. 12 ha grote bedrijventerrein, gelegen aan de rand van het dorp. Hier zijn voornamelijk bedrijven in de agrarische sector, zakelijke dienstverlening, metaalbewerking en horeca gevestigd.

Voor kinderen in de basisschool-leeftijd is er voor zo'n klein dorp een ruime keuze aan basisscholen. Er zijn maar liefst drie scholen, De Schakel, De Torenvalk en De Kleine Wereld, allen op basis van een andere of geen geloofsovertuiging.

Het verenigingsleven is goed vertegenwoordigd, s.v. Kickers'69 is de plaatselijke voetbalvereniging. Naast voetbal bij s.v. Kickers'69 worden er allerlei binnensporten beoefend in de sporthal Het Spant en is er een toneelvereniging. Volgens de inwoners wonen er vooral nuchtere mensen in Leimuiden en na hard werken is er tijd voor ontspanning.

Een bekende Leimuidenaar is de schaatser Bob de Jong, hij is in 1976 geboren in zijn ouderlijk huis. Dat de schaatser veel mooie medailles op zijn naam heeft staan, is iets waar het dorp trots op zal zijn.

Lees meer 

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Leimuiden

 

Aantal inwoners 4.285

Man ⁄ vrouw 52% / 48%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24000

Oppervlakte totaal 11.99 km2

Aantal woningen1.842

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 258.000

 

Jouw makelaar in Leimuiden

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Leimuiden? Brand maar los, we staan voor je klaar!