Over Leiderdorp

Leiderdorp is een Zuid-Hollandse plaats en gemeente die grenst aan Leiden. Enkel de rivieren De Zijl en de Oude Rijn scheiden beide gemeentes van elkaar.

Choiz Makelaars in Leiderdorp

Voor de aan-, verkoop of taxatie van jouw woning in Leiderdorp ben je bij Choiz Makelaars aan het juiste adres. Met ervaring en kennis begeleiden de makelaars jou bij in het gehele proces. Precies zoals jij dat wilt. Zonder verrassingen achteraf.

Wonen in Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp telt bijna 27.000 inwoners en beschikt over een oppervlakte van ruim 11,5 km². Vanuit het dorp is de snelweg de A4 snel te bereiken en rijd je in één rechte lijn richting Den Haag of Amsterdam.

In de zestiende eeuw was de ambachtsheerlijkheid Leiderdorp in het bezit van de stad Leiden. Het gemeentewapen werd hierdoor gelijk aan dat van Leiden. Pas later is de golvende blauwe balk aan het wapen toegevoegd om onderscheid te kunnen maken, dit symboliseert de Oude Rijn.

Voor jong en oud heeft Leiderdorp verschillende recreatieve activiteiten te bieden. Tussen de A4 en de rivier de Does ligt watersportvereniging de Doeshaven. In deze sfeervolle haven kunnen ruim 650 boten liggen. Van hieruit kun je in de zomer heerlijk varen richting de Kagerplassen of het Braassemermeer. Ook het polderlandschap aan de andere kant van de Does is een plezierig gebied om in te fietsen of te wandelen. De weidse uitzichten, polderslootjes en historische boerderijen typeren de omgeving.

In het park De Houtkamp worden regelmatig evenementen georganiseerd die in het teken staan van natuureducatie, o.a. de basisscholen uit Leiderdorp maken hier gebruik van. Voor de allerkleinsten is de kinderboerderij een aanrader, konijnen en geitjes aaien kan hier zeven dagen per week. En om de Leiderdorpse inwoners bekend te maken met inheemse planten is er de Heemtuin.

Aan de noordelijke rand van Leiderdorp bevindt zich nog een park, De Bloemerd. Dit park biedt vooral veel sportmogelijkheden, onder andere de hockey-, voetbal-, ruiter- en korfbalvereniging bevinden zich hier. Voor kinderen is hier ook een natuurspeeltuin waar ze heerlijk buiten hutten kunnen bouwen en mogen klimmen in bomen.

De woonboulevard Wooon Leiderdorp is met haar dertig winkels een verzamelplek van meubel- en woonspecialisten. De gunstige ligging aan de A4 zorgt ervoor dat men vanuit Leiden, Den Haag en Zoetermeer hier komt voor de inrichting van hun woning. Even zo gunstig gelegen en makkelijk te bereiken vanaf de A4 zijn het Alrijne Ziekenhuis en de populaire Pannenkoekenboerderij De Hooiberg.

Met trots zullen de inwoners van Leiderdorp spreken over de talentvolle bekende Nederlanders die zijn geboren in hun dorp. Onder ander de wereldbekende actrice Carice van Houten, hockeyer Taeke Taekema en volkszanger Wesley Klein zijn er geboren en opgegroeid.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s
Leiderdorp
Gemeentehuis Leiderdorp
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp
Woonboulevard Leiderdorp
Pannenkoeken boerderij Leiderdorp
Winkelhof Leiderdorp
Leiderdorp
Leiderdorp
Gemeentehuis Leiderdorp
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp
Woonboulevard Leiderdorp
Pannenkoeken boerderij Leiderdorp
Winkelhof Leiderdorp
Leiderdorp

Informatie over Leiderdorp

 

Aantal inwoners 26853

Man ⁄ vrouw 48,2% / 51,8%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 25.000

Oppervlakte totaal 11.55 km2

Aantal woningen11.891

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 239.000

 

Jouw makelaar in Leiderdorp

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Leiderdorp? Brand maar los, we staan voor je klaar!