Molen de Valk, Leiden

Over Leiden

Leiden is de stad van ontdekkingen, met de oudste universiteit van Nederland en een bloeiend studentenleven.

Choiz Makelaars in Leiden

De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt in Leiden. Met hun kennis en ervaring kunnen ze jou uitstekend begeleiden bij de aankoop of verkoop van jouw woning. Ook voor een taxatie in Leiden kun je bij ons terecht. Deze wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Wonen in Leiden

Niet te groot en niet te klein, vlak bij het strand en bijzonder goed bereikbaar in het hart van de Randstad: omzoomd door A4 en A44, halverwege Amsterdam en Rotterdam en een kwartier treinen van Schiphol en Den Haag.

Maar de Sleutelstad is veel meer dan een levendige studentenstad alleen. Maak maar eens een wandeling door het prachtige historisch stadscentrum met zijn lommerrijke grachten en pleintjes, grachtenpanden van klein tot majestueus, vele hofjes en bijzondere musea. Struin door de winkelstraten, straatjes en steegjes, geniet van het overvloedige restaurantaanbod of plof neer in een van de gezellige cafés of koffietentjes.

Ook buiten het historisch centrum beschikt Leiden over alle faciliteiten die je van een middelgrote stad mag verwachten, met een goede bereikbaarheid via weg en OV, scholen, speeltuinen, sportverenigingen, parken, winkelcentra en kindvriendelijke wijken. Populair zijn de Burgemeester-Professorenwijk met zijn typische jarendertigwoningen, de groene Merenwijk, Stevenshof en Zuidwest.

Leiden ontstond in de vroege middeleeuwen op de plek waar de Oude en Nieuwe Rijn samenvloeien. Het is dan ook een echte waterstad met grote water- en recreatiegebieden vlakbij: Vlietland, de Kagerplassen en het Valkenburgse meer. Via polderpark Cronesteyn fiets je zo het Groene Hart in. Kortom: een prachtige historische, bruisende en groene stad.

Lees meer

Lees minder
Bekijk het hele woningsaanbod in Leiden
Foto’s & video’s
Morspoort, Leiden
Morspoort, Leiden
Station Leiden Centraal
NS station - Leiden Centraal, Leiden
Leids Universitair Medisch Centrum, Leiden
Morspoort, Leiden
Morspoort, Leiden
Station Leiden Centraal
NS station - Leiden Centraal, Leiden
Leids Universitair Medisch Centrum, Leiden

Informatie over Leiden

 

Aantal inwoners 121.562

Man ⁄ vrouw 48,6% / 51,4%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 23.000

Oppervlakte totaal 21.94 km2

Aantal woningen55.202

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 210.000

 

Jouw makelaar in Leiden

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Leiden? Brand maar los, we staan voor je klaar!