Over Kudelstaart

Aan de Westeinderplassen in de Noord-Hollandse gemeente Aalsmeer ligt het dorp Kudelstaart. Al in 1238 wordt het dorp voor het eerst in een schriftelijke bron vermeld onder de naam Schonedorp. Vanaf 1252 wordt het Kudelstaart genoemd.

Choiz Makelaars in Kudelstaart

Choiz kent de woningmarkt in Kudelstaart. De aan- of verkoop van jouw woning doe je samen met één van de makelaars van Choiz. Precies zoals jij het wilt. Ook een taxatie kan Choiz voor je verzorgen; deze wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Wonen in Kudelstaart

De luchthaven Schiphol, Hoofddorp, Uithoorn en Amstelveen zijn plaatsen in de directe omgeving. Vanuit Kudelstaart zijn deze plaatsen via de verbindingsweg N231 te bereiken.

In het centrum van Kudelstaart zijn de nodige winkels, horecagelegenheden en overige voorzieningen te vinden. Aan de zuidoostkant van het dorp bevindt zich het sportpark. Hier zijn o.a. de tennis-, voetbal- en korfbalvereniging, de sportschool en de skeeler- en ijsbaan te vinden.

Overige recreatie vindt voornamelijk plaats aan en op de Westeinderplassen. Hier is een jachthaven, speedbootbaan en een zwemsteiger. Met mooi weer zijn de watersporters volop aan het surfen, varen en zeilen.

Een opvallend bouwwerk in het dorp is het Fort Kudelstaart. Dit verdedigingswerk aan de Westeinderplassen is een rijksmonument en onderdeel van de Stelling van Amsterdam. In 1890 is gestart met de eerste grondwerkzaamheden en in 1905/1906 is het fort zelf gebouwd. Het maakte deel uit van de verdedigingslinie rond Amsterdam. In de genieloods (onderdeel van het fort) zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien.

Cabaretier Wim Kan en cabaretière Corry Vonk zijn bekende oud inwoners van Kudelstaart. Beiden hebben een eigen straatnaam gekregen na hun overlijden, de Wim Kan Dreef en het Corry Vonkpad.

Lees meer

Lees minder

Woningen in Kudelstaart

Bekijk het hele woningsaanbod in Kudelstaart
Foto’s & video’s

Informatie over Kudelstaart

 

Aantal inwoners 9095

Man ⁄ vrouw 50% / 50%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 25.000

Oppervlakte totaal 4.35 km2

Aantal woningen3.719

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 256.000

 

Jouw makelaar in Kudelstaart

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Kudelstaart? Brand maar los, we staan voor je klaar!