Over Katwijk

De grootste gemeente in de Duin- en Bollenstreek is Katwijk. De gemeente Katwijk bestaat uit vijf kernen, waaronder Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn en Katwijk-Noord.

Choiz Makelaars in Katwijk

Choiz kent de woningmarkt in Katwijk en omstreken. De aan- of verkoop doe je samen met één van onze makelaars. Precies zoals jij het wilt. Zonder verrassingen. Ook een taxatie kan Choiz verzorgen, deze wordt snel en volgens de richtlijnen uitgevoerd.

Wonen in Katwijk

Het vissersdorp Katwijk aan Zee staat bekend om haar boulevard, strand en visserij. Hier spreken de inwoners nog een oud en oorspronkelijk dialect, het Katwijks. Door de hechte vissersgemeenschap is dit dialect behouden gebleven.

Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn zijn in de loop der tijd aan elkaar gegroeid. Vroeger waren het twee verschillende plaatsen. Het gemeentehuis en de burgemeesterswoning bevinden zich aan de grens tussen beide dorpen.

Katwijk-Noord ligt ten noorden van Katwijk aan Zee en is gelegen tussen de Rijn en het terrein van de ESTEC. Het bestaat voornamelijk uit naoorlogse nieuwbouwwijken.

De provinciale weg N206 loopt door Katwijk aan den Rijn en verbindt het dorp met o.a. Noordwijk en Leiden. Eveneens is de A44 gemakkelijk te bereiken. Vroeger reden er trams tussen Leiden en Katwijk. In 1960 is deze lijn vervangen door een busverbinding. Parkeren aan de boulevard is tegenwoordig eenvoudiger geworden door de nieuwe parkeerplaats met ruim 670 plekken.

In de voetballerij staat Katwijk bekend om haar twee topclubs, vv Katwijk en Quick Boys. Vv Katwijk komt uit in de tweede divisie, het hoogste niveau in het Nederlandse amateurvoetbal. Een aantal bekende voetballers zijn in het vissersdorp geboren. Jaap van Duijn, Kees Guijt, de gebroeders Talan en niet te vergeten Dirk Kuijt.

Naast voetbal heeft Katwijk een breed sportaanbod. Onder andere zijn volleybal, basketbal, tennis, zwemmen, hockey, tafeltennis, badminton, atletiek en verschillende vechtsporten hier te beoefenen.

Een bijzonder initiatief van de gemeente en enkele graffiti-artiesten is het "Ga Legaal" collectief. Met steun van de gemeente onderhouden de graffiti-artiesten een aantal vrije graffiti-plaatsen in Katwijk. Op deze vaste plekken kunnen de artiesten hun kunsten tentoon stellen en worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor jong, aanstormend talent wordt er jaarlijks een workshop georganiseerd. Dankzij dit initiatief is de graffiti-overlast in de rest van Katwijk beperkt.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s
Strandhutjes
Strandhutjes

Informatie over Katwijk

 

Aantal inwoners 39370

Man ⁄ vrouw 49,3% / 50,7%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 20.250

Oppervlakte totaal 5.76 km2

Aantal woningen116.479

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 237250

 

Jouw makelaar in Katwijk

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Katwijk? Brand maar los, we staan voor je klaar!