Over Hoogmade

Hoogmade, een klein dorp in de Zuid-Hollandse gemeente Kaag en Braassem. Ten westen van het dorp ligt de stad Leiden en ten zuidoosten Alphen aan den Rijn. De snelweg A4 richting Amsterdam en Den Haag ligt langs de rand van het dorp.

Choiz Makelaars in Hoogmade

De woningmarkt van Hoogmade is bekend bij de makelaars van Choiz. Voor de aan-, verkoop en taxatie van jouw woning kun je bij ons terecht. Makelaars die je kunt vertrouwen. Bij Choiz weet je vooraf op de cent nauwkeurig wat je betaalt en wat je daarvoor krijgt. Geen verrassingen.

Wonen in Hoogmade

Dwars door Hoogmade loopt het riviertje de Does, welke overgaat in de Kromme Does en in verbinding staat met de Wijde Aa en het Braassemermeer. De Does werd waarschijnlijk al voor het jaar 1200 vanaf de Oude Rijn bij Leiderdorp gegraven voor een betere waterafvoer. Het is dan ook een van de oudste kunstmatige watergangen in Zuid-Holland.

De Does en de Kromme Does worden door velen als één rivier gezien, maar dit is niet juist. De Kromme Does is onderdeel van de Oude Ade en is een natuurlijke korte en bochtige veenstroom. De Does daarentegen is langer en kaarsrecht en is in feite een kanaal van Leiderdorp naar de Oude Ade.

Tegenwoordig vindt er vooral veel recreatie- en pleziervaart plaats op deze waterwegen. En zijn er twee jachthavens in Hoogmade, jachthaven Hoogmade en jachthaven de Noord Aa. Hier kan men met mooi weer een kano, sloep of zeilboot huren.

In de zomer kan men zelfs enkele toeristen tegenkomen in Hoogmade. Op Camping De Freek kunnen gasten in alle rust en vrijheid kamperen bij de boer. De camping is per boot te bereiken en heeft een aantal aanlegplaatsen voor gasten.

Een aantal karakteristieke ouderwetse molens en boerderijen in het dorp behoren tot de rijksmonumenten van Hoogmade. Deze zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken tijdens een gezellige fiets- of wandeltocht.

De sportliefhebbers in Hoogmade hebben de keuze uit een aantal sporten, onder andere voetbal of handbal bij de vereniging MMO, tennis bij TV Hoogmade of schaatsen en bootcamp bij IJsclub Hoogmade.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Hoogmade

 

Aantal inwoners 145

Man ⁄ vrouw 50,6 % / 49,6%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24000

Oppervlakte totaal 0,96 km2

Aantal woningen587

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 258.000

 

Jouw makelaar in Hoogmade

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Hoogmade? Brand maar los, we staan voor je klaar!