Over Hoofddorp

Onder de rook van Schiphol ligt Hoofddorp. De grootste plaats in de gemeente Haarlemmermeer met ruim 73.000 inwoners. 

Choiz Makelaars in Hoofddorp

Choiz, jouw makelaar in Hoofddorp. De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Hoofddorp en omgeving. Met hun expertise en kennis begeleiden ze jou bij het gehele proces van aankoop, verkoop of taxatie. Precies zoals jij het wilt.

Wonen in Hoofddorp

Hoofddorp is zeer goed bereikbaar via de A4 en A5 en met het openbaar vervoer. Dagelijks maken vele inwoners gebruik van het NS-Station voor woon-werkverkeer richting Amsterdam.

Hoofddorp is de laatste 25 jaar enorm gegroeid. Nieuwe wegen, bedrijventerreinen, woonwijken en een uitgebreid ruim winkelcentrum.   

Het centrum telt ongeveer 300 winkels en is vergelijkbaar met dat van een stad. Grote winkelketens, kleinere boetiekjes en lunchrooms wisselen elkaar af in het deels overdekte winkelgebied. Parkeergarages en terreinen zijn er voldoende, allen betaald. Op het Burgemeester van Stamplein wordt iedere vrijdag de markt op- en afgebouwd. 

Op het Raadhuisplein aan de rand van het winkelgebied bevinden zich de bioscoop, het gemeentehuis, en het cultuurgebouw. Voor een gezellig avondje uit met het gezin zijn er verschillende mogelijkheden. Een spannende film, grappige theatervoorstelling of een avondje lekker eten en dansen, het is allemaal mogelijk. Het hele jaar door worden er op het plein ook seizoensgebonden evenementen georganiseerd. Onder andere het openlucht muziekfestival, Meerlive, in september en Winterland (ijsbaan) in de winter.  

Aan de oost- en zuidkant van Hoofddorp liggen meerdere bedrijventerreinen. Door de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol zijn er veel nationale en internationale bedrijven gevestigd. 

De nieuwbouw woonwijken liggen voornamelijk in het westen. De Floriande is een grote vinex-woonwijk aan de rand van het dorp tegen Zwaanshoek aan. De laatste wijk is in 2008 opgeleverd. 

Aan de andere kant van de Nieuwe Bennebroekerweg bij de Floriande is in 2014 een nieuw multifunctioneel sportcomplex geopend. In het Sportcomplex Koning Willem-Alexander bevinden zich een grote sporthal, een recreatie- en wedstrijdzwembad met tribune en een turncentrum. Ook een nieuw honkbalstadion is hier in 2015 gebouwd. Dit stadion is de thuisbasis van de honkbalvereniging de Pioniers. Zij spelen in Nederland op het hoogste niveau. Het stadion kan aan 30.000 toeschouwers plaats bieden en is een trainingslocatie van het nationaal honkbal team.  

Hoofddorp telt twee recreatiegebieden waar men in de zomer heerlijk kan vertoeven. Het Haarlemmermeerse Bos is in 1979 aangelegd en is een groot parkachtig gebied. Het is onderdeel geweest van de Floriade 2002 en ieder jaar vinden hier een concours hippique en het festival Mysterlyland plaats. De Toolenburger plas is een kunstmatig meer met daaromheen stranden en wandelpaden.  

Leuk om te weten; de avonturen van Dik Trom, de kinderboekenheld, spelen zich af in Hoofddorp. Dit was de geboorte- en woonplaats van de auteur Johan Kieviet.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Hoofddorp

 

Aantal inwoners 73.295

Man ⁄ vrouw 49,5% / 50,5%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24.000

Oppervlakte totaal 35.98 km2

Aantal woningen30.202

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 232.000

 

Jouw makelaar in Hoofddorp

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Hoofddorp? Brand maar los, we staan voor je klaar!