Over Hillegom

Hillegom, de meest noordelijke gemeente van de Duin- en Bollenstreek. Het dorp ligt nog net in de provincie Zuid-Holland en grenst aan Lisse, De Zilk, Beinsdorp en Bennebroek.

Choiz Makelaars in Hillegom

Choiz, jouw makelaar in Hillegom en omstreken. De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt in Hillegom. Met hun kennis en expertise begeleiden ze jou bij de aan-, verkoop of taxatie van jouw woning. Precies zoals jij het wilt. Zonder verrassingen achteraf.

Wonen in Hillegom

De inwoners zijn maatschappelijk vooral gericht op de naastgelegen dorpen in Noord-Holland en met name op de stad Haarlem. Vanaf het NS-station zijn de steden Haarlem en Leiden gemakkelijk per trein te bereiken, maar ook het strand en de duinen liggen in de nabije omgeving.

De Hillegomse burger wordt ook wel een 'Hangkous' genoemd. Deze spotnaam komt voort uit een legende uit de achttiende eeuw. Bewoners van buurgemeenten gaven de Hillegommer deze naam vanwege hun stadse kleding en afgezakte (nep-)kousen.

Tegenwoordig wordt een beeldje van 'De Hangkous' als blijk van waardering uitgereikt aan Hillegommers met een enorme staat van dienst.

Het winkelcentrum van het dorp is enkele jaren geleden volledig vernieuwd en is een gezellig middelpunt met uiteenlopende speciaalzaken, terrasjes en een wekelijkse markt. Parkeerruimte is er voldoende en gratis. Hillegom beschikt naast de dorpskern, nieuwbouwwijken en kindvriendelijke buurten nog over veel kleurrijke bollenvelden. Jaarlijks vindt eind april de bloemencorso plaats die door het centrum van het dorp richting Haarlem rijdt. Een evenement wat veel toeristen trekt en gezelligheid met zich mee brengt.

Ook voor autoliefhebbers heeft Hillegom iets te bieden; het Fordmuseum met haar grootse collectie Ford automobielen. Deze locatie leent zicht net als Landgoed De Zuilen ook goed voor een bedrijfsuitje, familiefeestje of bruiloft.

Lees meer 

Lees minder
Bekijk het hele woningsaanbod in Hillegom
Foto’s & video’s

Informatie over Hillegom

 

Aantal inwoners 21.101

Man ⁄ vrouw 49,6% / 50,4%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 23.000

Oppervlakte totaal 12.90 km2

Aantal woningen9.297

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 227.000

 

Jouw makelaar in Hillegom

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Hillegom? Brand maar los, we staan voor je klaar!