Over Heemstede

Heemstede is een plaats, eveneens gemeente, in Noord-Holland. Ten noorden en oosten ligt één van de grote steden van de provincie, Haarlem. Aan de oostkant is de rivier het Spaarne de grens tussen Heemstede en de Haarlemse wijk Schalkwijk.

Choiz Makelaars in Heemstede

De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Heemstede. Voor de aankoop, verkoop en taxatie van jouw woning ben je bij Choiz aan het juiste adres. Samen met één van de makelaars doorloop je het gehele proces. De makelaar kan jou met zijn expertise uitstekend van dienst zijn.

Wonen in Heemstede

Via de N208 en de N201 is Heemstede goed bereikbaar per auto. Daarnaast zijn er veel bushaltes en is er een gedeeld NS-Station met Aerdenhout aan de Leidsevaart.

Heemstede telde in de 17e en 18e eeuw vele zomerverblijven van welgestelde heren uit de steden Haarlem en Amsterdam. Vandaag de dag zijn er nog een aantal herenhuizen, bijgebouwen en tuinen te bewonderen. Bijvoorbeeld van Huis te Manpad, de Hartekamp, Bosbeek en Meer en Bosch.

Het 80 hectare loofbos Groenendaal was ook zo'n buitenplaats. Meer dan een eeuw is het landgoed in het bezit geweest van de Amsterdamse bankiersfamilie Hope. Aan het begin van de 20e eeuw is het bos door de gemeente gekocht om te voorkomen dat er bollenvelden zouden komen. In de jaren '20 heeft de voorloper van de Floriade, de internationale floratentoonstelling, maar liefst drie keer plaatsgevonden op Groenendaal. Tegenwoordig is het een wandelbos waar Schotse Hooglanders het gebied moeten onderhouden.

Heemstede biedt haar inwoners alle nodige voorzieningen. Op de Binnenweg bevinden zich de meeste winkels en speciaalzaken voor dagelijkse boodschappen. Aan het Spaarne bevindt zich het Spaarne ziekenhuis met poliklinieken. De meeste sportverenigingen zijn te vinden op de Sportparklaan langs de Ringvaart. En verspreid door de gemeente tref je diverse goede en gezellige restaurants, lunchrooms en cafés voor een hapje of drankje.

Scholieren kunnen terecht op één van de basisscholen. Het is zelfs mogelijk om les te krijgen op de oudste basisschool van Nederland. De Voorwegschool bestaat al sinds 1852 en is een openbare school die zich wil profileren als mediawijze school waar aandacht is voor cultuur en goed onderwijs.

Lees meer 

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Heemstede

 

Aantal inwoners 26.480

Man ⁄ vrouw 46,8% / 53,2%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 30.000

Oppervlakte totaal 9,21 km2

Aantal woningen12.247

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 370.000

 

Jouw makelaar in Heemstede

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Heemstede? Brand maar los, we staan voor je klaar!