Over Hazerswoude-Rijndijk

Hazerswoude-Rijndijk is gelegen aan de Oude Rijn in de Zuid-Hollandse gemeente Alphen aan den Rijn. In 2014 zijn de gemeentes Alphen aan den Rijn en Rijnwoude gefuseerd, voor die tijd behoorde het dorp tot Rijnwoude.

Choiz in Hazerswoude-Rijndijk

Jouw woning verkopen of aankopen in Hazerswoude-Rijndijk doe je samen met één van de makelaars van Choiz. Precies zoals jij het wilt. Ook een taxatie wordt snel en volgens de richtlijnen voor je verzorgd. Choiz Makelaars staat voor je klaar in Hazerswoude-Rijndijk. 

Wonen in Hazerswoude-Rijndijk

Op korte afstand liggen de steden Leiden en Alphen aan den Rijn. Vanuit Hazerswoude-Rijndijk zijn beiden goed te bereiken via de N11. Daarnaast rijd je in ongeveer 10 minuten de A4 op richting Den Haag of Amsterdam.

De spoorweg tussen Leiden en Alphen aan den Rijn ligt nog langs het dorp. Maar helaas is het treinstation al in 1935 gesloten voor reizigers en werd in 1954 ook het stationsgebouw afgebroken. Woon-werkreizigers kunnen via directe busverbindingen de plaatsen Den Haag, Gouda, Leiden en Zoetermeer bereiken.

Een belangrijke grondstof, turf, werd verkregen door het baggeren en het bouwen van dijken. Echter door de turfwinning werd Hazerswoude-Rijndijk omringd door water en veranderde de bouwgronden in veenplassen. Hierdoor vertrokken veel inwoners.

Het natuurlandschap rond het dorp wordt gekenmerkt door de ruimtelijke ordening. Kaarsrechte weilanden, sloten en fietspaden. De waterhuishouding van de omgeving wordt verzorgd door gemalen en molens.

De bekendste molen die het dorp heeft gehad, is de Rembrandtmolen. Hier zou Harmen Gerritsz van Rijn, de vader van schilder Rembrandt van Rijn, gewoond hebben. Tot 1965 bevond deze molen zich aan de Rijndijk.

Oud-tafeltennisster Bettine Vriesekoop is in 1961 geboren in dit dorp midden in het Groene Hart.

Lees meer 

Lees minder

Informatie over Hazerswoude-Rijndijk

 

Aantal inwoners 5.350

Man ⁄ vrouw 50,5% /49,5%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 22000

Oppervlakte totaal 5,50 km2

Aantal woningen2.291

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 234.000

 

Jouw makelaar in Hazerswoude-Rijndijk

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Hazerswoude-Rijndijk? Brand maar los, we staan voor je klaar!