Over Hazerswoude-Dorp

Centraal gelegen tussen de plaatsen Leiden, Alphen aan den Rijn, Boskoop en Zoetermeer ligt de plaats Hazerswoude-Dorp. Tot 2014 behoorde dit dorp nog tot de gemeente Rijnwoude, sindsdien valt het onder de gemeente Alphen aan den Rijn.  

Choiz Makelaars in Hazerswoude-Dorp

De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Hazerswoude-Dorp. De aan- of verkoop van jouw woning doe je samen met één van onze makelaars. Precies zoals jij het wilt. Ook taxeren kan Choiz verzorgen; elke taxatie wordt snel en volgens de richtlijnen verzorgd.

Wonen in Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp ligt in het dunbevolkte veenweidegebeid, het Groene Hart. Karakteristiek voor dit gebied is het verkavelingspatroon van het landschap. Rondom de dorpskern staan nog veel boerderijen met grote stukken landbouwgrond. Dit gebied ademt rust, ruimte en groen. 

Vanaf de N11 is het dorp via de N209 goed per auto te bereiken. Daarnaast zijn er meerder bushaltes en is het mogelijk verschillende buslijnen te nemen richting de omliggende plaatsen. 

In het dorp zijn een aantal oude bezienswaardigheden te bewonderen. Onder andere een drietal kerken, een oud raadhuis en vier molens. In de Dorpsstraat staat een monumentaal pandje waarin het Historisch Museum is gehuisvest. En een aantal historische boerderijen in de omgeving zijn opgenomen in het rijksmonumentenregister. 

Hazerswoude-Dorp is een gemoedelijk en rustige plek om te wonen. Het is kleinschalig, maar van alle dagelijkse gemakken voorzien. Met drie basisscholen en een middelbare school CSG Groene Hart Rijnwoude is er voor de kinderen keuze in onderwijs. Ook op sportief gebied is het aanbod divers, onder andere een voetbal-, atletiek-, badminton-, tafeltennis en tennisvereniging bevinden zich op het Sportpark. En in het openluchtzwembad De Hazelaar kan de hele familie op een zomerse dag heerlijk vertoeven.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Hazerswoude-Dorp

 

Aantal inwoners 5.655

Man ⁄ vrouw 50,5% / 49,5%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 23000

Oppervlakte totaal 28,48 km2

Aantal woningen2333

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 282000

 

Jouw makelaar in Hazerswoude-Dorp

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Hazerswoude-Dorp? Brand maar los, we staan voor je klaar!