Over De Zilk

In de Zuid-Hollandse gemeente Noordwijkerhout, grenzend aan Hillegom en Vogelenzang ligt het kleine dorp De Zilk. De Zilk telt 2.190 inwoners (januari 2016) en heeft een oppervlakte van bijna 6 km².

Choiz Makelaars in De Zilk

Choiz, jouw makelaar voor De Zilk. De makelaars kennen de woningmarkt in De Zilk en omstreken. De aan-, verkoop of taxatie van jouw woning doen we samen. Samen met jou doorlopen we het gehele proces. Precies zoals jij dat wilt. Zonder verrassingen.

Wonen in De Zilk 

De duinen en het strand liggen vlakbij en zijn per fiets of auto gemakkelijk en snel te bereiken. En via de provinciale weg, N206, zit je zo in Noordwijkerhout of Noordwijk.

De Zilk staat bekend om de bollenteelt en de vele bloemenvelden, vooral hyacinten worden er geteeld. De Zilkerbinnenweg en de Zilkerduinweg zijn de twee landwegen waaraan veel bollenvelden liggen en welke in het voorjaar erg in trek zijn bij de toeristen.

Carnaval is een begrip in het dorp, ieder jaar loopt het hele dorp uit voor het grote feest en de optocht. Maanden van tevoren is men al in de weer met de opbouw van de carnavalswagens. De naam van de carnavalsvereniging, De Duinknijnen, refereert aan de stroperij op konijnen. Vroeger vulden de Zilkers hiermee hun vleesvoorraad en inkomen aan.

Het dorp beschikt over een compleet vernieuwd sportpark aan de Sportlaan. Hier zijn de voetbalvereniging Van Nispen en de plaatselijke tennisvereniging gevestigd. Beide clubgebouwen zijn in 2015 gebouwd en alle velden en banen zijn nieuw aangelegd.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over De Zilk

 

Aantal inwoners 2190

Man ⁄ vrouw 50,8% / 49,2%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 20.000

Oppervlakte totaal 5,91 km2

Aantal woningen903

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 322.500

 

Jouw makelaar in De Zilk

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over De Zilk? Brand maar los, we staan voor je klaar!