Over Boskoop

In de gemeente Alphen aan den Rijn, tussen Gouda en Alphen aan den Rijn ligt het dorp Boskoop. Boskoop is gelegen aan het kanaal de Gouwe, welke samen met de autoweg N207 dwars door de plaats loopt.

Choiz Makelaars in Boskoop

De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt in Boskoop. De aan- of verkoop van jouw woning doe je samen met één van onze makelaars. Precies zoals jij het wilt. Ook voor een taxatie kun je bij Choiz terecht. Elke taxatie wordt snel en volgens de richtlijnen verzorgd. 

Wonen in Boskoop

Via de N207 zijn de N11 en de snelweg A12 makkelijk en snel te bereiken. Naast een goede bereikbaarheid per auto is Boskoop ook goed bereikbaar per trein. Het NS-station heeft een enkelspoor richting Alphen aan den Rijn en Gouda. Vanaf 1 juli 2016 zal er gebouwd worden aan een tweede station, Boskoop Snijdelwijk. In 2017 zal het station in gebruik worden genomen.

Op de kaart typeren de vele slootjes en waterwegen Boskoop, deze zijn aangelegd ten behoeve van de drainage van de vele boomkwekerijen. Nationaal en internationaal staat Boskoop bekend om haar sierteelt, ongeveer 774 kwekerijen zijn hier gehuisvest.

Eén van de rijksmonumenten in Boskoop is de hefbrug, welke samen met de soortgelijke bruggen in Waddinxveen en Alphen aan den Rijn onderdeel is van drie bruggen. De brug over de Gouwe is prominent aanwezig midden in het dorp en neemt een belangrijke plaats in het straatbeeld in.

In de dorpskern aan de westkant van de Gouwe bevinden zich de winkels, verschillende restaurants, de apotheek, banken, het postkantoor en niet te vergeten, de populaire ijssalon van de familie Janssen. Van ver buiten Boskoop komt men naar Janssen's ijssalon voor een heerlijk ijsje.

Van tentoonstellingsgebouw tot paardenhospitaal in de oorlog en vervolgens van fabrieksgebouw tot partycentrum, Flora Boskoop is in de loop der jaren voor vele doeleinden gebruikt. Momenteel is het een partycentrum met een theater, restaurant en casino. Voor een feestje of bruiloft zijn er sfeervolle zalen beschikbaar, maar ook voor een drankje op het terras of een uitgebreid diner kun je hier terecht.

Lees meer 

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Boskoop

 

Aantal inwoners 15.310

Man ⁄ vrouw 49,8% / 50,2%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 22000

Oppervlakte totaal 14,85 km2

Aantal woningen6328

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 223.000

 

Jouw makelaar in Boskoop

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Boskoop? Brand maar los, we staan voor je klaar!