Over Bodegraven

Bodegraven is een plaats en voormalige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Per 1 januari 2011 zijn de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk samengevoegd tot de huidige gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Choiz Makelaars in Bodegraven

Choiz kent de woningmarkt in Bodegraven. Bij ons kun je terecht voor de aan-, verkoop of taxatie van jouw woning. Onze makelaars staan voor je klaar in Bodegraven. Samen met één van hen doorloop je het gehele proces. Precies zoals jij dat wilt.

Wonen in Bodegraven

Het dorp is centraal gelegen in het Groene Hart tussen de vier grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Door deze ligging is het een aantrekkelijke locatie voor bedrijven. Via de A12 zijn Utrecht en Den Haag gemakkelijk te bereiken en de N11 verbindt Bodegraven met de steden Alphen aan den Rijn en Leiden. Het NS-station en de busverbinding met o.a. Gouda worden veel gebruikt voor woon-werkverkeer. 

Bodegraven wordt door de Oude Rijn verdeeld in twee delen en midden in het dorp bevindt zich een sluis. Het oudste gedeelte bevindt zich aan de noordkant van het water. 

Kaas en Andrélon shampoo zijn twee belangrijke producten, waar Bodegraven om bekend staat. Het dorp is een bekend centrum van de kaashandel, dit is terug te zien in een aantal karakteristieke kaaspakhuizen, het kaasmuseum en het kaasmonument. In de jaren 40 is door André de Jong de Andrélon-fabriek opgericht in het dorp, in 2005 is de fabriek gesloten door de overname van Unilever. 

Voor de bierliefhebber is het leuk om eens een kijkje te nemen in de historische korenmolen, De Arkduif, hier is sinds 2004 de brouwerij De Molen gevestigd. Bijna iedere zaterdag is het mogelijk om tijdens een rondleiding of proeverij van de speciaalbieren te genieten. 

Net buiten het centrum richting Woerden ligt het Fort Wierickerschans, een bijzondere locatie welke zich goed leent voor bruiloften, feesten en zakelijke evenementen. 

Lees meer 

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Bodegraven

 

Aantal inwoners 33.208

Man ⁄ vrouw 49,9% / 50,1%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 22000

Oppervlakte totaal 75.74 km2

Aantal woningen13715

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 275.000

 

Jouw makelaar in Bodegraven

Jeordie Brouwer

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Bodegraven? Brand maar los, we staan voor je klaar!