Over Bennebroek

In één van de meest zuidelijk gelegen gemeentes van de provincie Noord-Holland, Bloemendaal, ligt het dorp Bennebroek. Op 1 januari 2009 is de gemeente Bennebroek bij de gemeente Bloemendaal gevoegd.

Choiz Makelaars in Bennebroek

De makelaars van Choiz zijn bekend met de woningmarkt in Bennebroek. Met hun kennis en ervaring kunnen zij jou uitstekend advies geven bij de aan- of verkoop van jouw woning. Ook een taxatie voeren wij snel en volgens de richtlijnen voor je uit. Onze makelaars staan graag voor je klaar in Bennebroek. 

Wonen in Bennebroek

Bennebroek grenst aan Heemstede, Vogelenzang en Hillegom en wordt door de Ringvaart gescheiden van de Haarlemmermeer. Via de N208, die van Bloemendaal naar Sassenheim loopt, zijn o.a. Heemstede en Haarlem goed te bereiken per auto en bus.

In de winkelstraat van Bennebroek zijn verschillende speciaalzaken te vinden, waaronder een delicatessenwinkel en een dierenspeciaalzaak. En voor de dagelijkse boodschappen is de supermarkt te vinden aan de Schoollaan. Wil je echt een dagje kleding shoppen, dan is de gezellige stad Haarlem vlakbij.

Op sportpark Het Rottegat bevinden zich de sportverenigingen sv BSM en de hockeyclub MHC Bennebroek. Het sportaanbod van sv BSM bestaat uit voetbal, honk- en softbal, badminton en biljart. Naast dit sportpark heeft Bennebroek ook een actieve en sociale tennisvereniging, TV Bennebroek.

De jaarlijkse Bennebroekse feestweek is een begrip in het dorp. Op deze dagen in juni worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Ouders van jonge kinderen zullen Bennebroek vooral kennen van Europa's grootste speeltuin Linnaeushof. De speeltuin heeft ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties, waaronder kabelbanen, glijbanen, springkussens, een grote zandbak, een verkeersdorp en zelfs een waterspeeltuin. Voor een dagje uit met het gezin of een kinderfeestje is Linnaeushof een aanrader.

Lees meer

Lees minder
Foto’s & video’s

Informatie over Bennebroek

 

Aantal inwoners 5050

Man ⁄ vrouw 47,4% / 52,6%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 28000

Oppervlakte totaal 1.77 km2

Aantal woningen2.293

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 341.000

 

Jouw makelaar in Bennebroek

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Bennebroek? Brand maar los, we staan voor je klaar!