Over Aalsmeer

Het bloemendorp aan het water. Aalsmeer is een plaats en gemeente in Noord-Holland vlakbij Schiphol en Amsterdam. Ten noorden van Aalsmeer ligt het Amsterdamse bos en ten zuiden de Westeinderplassen.

Choiz Makelaars in Aalsmeer

De makelaars van Choiz kennen de woningmarkt van Aalsmeer. Voor de aan- of verkoop van jouw woning kun je bij ons terecht. Samen met jou lopen we het gehele aan- of verkoopproces door. Ook voor een taxatie ben je aan het juiste adres. Een taxatie wordt snel en volgens de richtlijnen verzorgd.

Wonen in Aalsmeer

Vanaf de snelwegen A4 en A9 is het dorp goed bereikbaar via de N232 en de N201. Schiphol ligt op korte afstand, hier kan men gebruik maken van het openbaar vervoer, trein en bus en uiteraard van het vliegtuig.

Aalsmeer staat bekend om haar grote bloemenveiling, FloraHolland. In het begin van de 20e eeuw heeft een aantal bloemenkwekers een veiling opgericht om zo een betere prijs voor hun bloemen te krijgen. Na loop van tijd zijn twee kleine veilingen samengevoegd tot de wereldbekende veiling van nu.

Een bezoekje aan FloraHolland is zeker de moeite waard, vroeg in de ochtend kun je vanaf de bezoekersbalustrade een kijkje in de veilingzaal nemen tijdens het koopproces.  

Aan de Westeinderplassen staat een pronkstuk van Aalsmeer, de 50 meter hoge watertoren. De toren is geregeld open voor publiek en vanaf het hoogste punt is het uitzicht waanzinnig. Het natuur- en recreatiegebied is prachtig en uitermate geschikt om per boot te verkennen. Op een zonnige dag vaar je met een eigen bootje heerlijk over de plassen en leg je voor een lunch of diner aan bij één van de restaurants aan het water.  

Gedurende het hele jaar worden er allerlei evenementen georganiseerd. De Westeinder Water Week bijvoorbeeld, deze week vol activiteiten op en aan het water vindt aan het begin van de zomer plaats. In september is de verlichte botenshow en de Pramenrace. De Pramenrace typeert zich het beste als carnaval op het water. 

Voor de fiets- of wandelliefhebbers heeft Aalsmeer en haar omgeving ook leuke routes langs gerestaureerde molens, bijzondere monumenten of langs ambachtelijke ondernemers.

Lees meer

Lees minder

Woningen in Aalsmeer

Bekijk het hele woningsaanbod in Aalsmeer
Foto’s & video’s

Informatie over Aalsmeer

 

Aantal inwoners 31077

Man ⁄ vrouw 49,4% / 50,6%

Gem. persoonlijk ink. algemeen€ 24.000

Oppervlakte totaal 20,40 km2

Aantal woningen12780

Gemiddelde woningwaarde (WOZ)€ 276.000

 

Jouw makelaar in Aalsmeer

Eric van de Heisteeg

Beëdigd NVM Makelaar-Taxateur o.z. / Directie

Neem contact op

Wil je meer weten van jouw makelaar over Aalsmeer? Brand maar los, we staan voor je klaar!