De woontrends voor 2018

Het jaar van denim blauw, de urban jungle, kurk en cactussen loopt bijna op zijn einde. Dat betekent dat de woontrends voor 2018 hun intrede doen. Zwart design, hout, groen en een beetje glans gaan we komend jaar zien in de woonkamers.

Vooral in de keuken en badkamer is zwart design een nieuwe trend. Wat dacht je van gitzwarte keukenkastjes of een matte design kraan bij de wastafel. Misschien even wennen, maar het oogt chique en strak en een eyecatcher is het zeker.

 

Hout is nog steeds een mooi natuurlijk product wat graag gezien wordt in het interieur. Veel verschillende soorten en tinten kunnen met elkaar gecombineerd worden. Met hout creëer je een warme en gezellige sfeer in de ruimte. Zeker in de woon- en slaapkamer goed te combineren met zachte plaids en kussens met grove structuren, bijvoorbeeld geknoopt of gehaakt.

Geometrische vormen en bloemenprints zijn trendy. Wil je een saaie effen muur oppimpen of een groots effect bereiken in je kamer, ga dan voor een behang of vloerkleed met bijzondere vormen of prachtige natuurlijke prints. Gewaagd, maar de moeite waard.

In de mode is de colorblocking trend al even geweest, maar in je huis kun je het weer helemaal laten terugkomen. Knallende kleuren als kanariegeel, oranje, kobaltblauw, barbieroze of paars kun je prima combineren. Houd je van iets subtieler, ga dan voor ton sur ton en gebruik verschillende tinten van dezelfde kleur.

Ga je helemaal mee in de trends van 2018? Verf dan minstens één muur in je huis in de kleur van het jaar, Heart Wood. Akzo Nobel/Flexa heeft deze rozige kleur uitgeroepen tot kleur van 2018. 

 

Heart Wood is een warme veelzijdige kleur. De kleur geeft een ruimte een huiselijke, rustgevende en levendige sfeer. Subtiel roze, maar ook neigend naar paars. Een warme kleur die goed te combineren is met hout en aardetinten voor een harmonieus gevoel, maar ook met diepgroen of koelblauw voor een stoere look of een vleugje elegantie.

Bekijk hier het kleurinspiratie filmpje van Flexa.

Nu.nl nam begin oktober een kijkje op de VT Wonen & Design beurs en maakte een filmpje met de woontrends van 2018.

 

Bron: NU.nl, Flexa

Bel mij terug

Blijf op de hoogte